Signaal 64

In Signaal 64 schrijft Femke Hovinga over executieve functies. Wat is nu eigenlijk het probleem?
Ilse Reijgwart schrijft over de vier factoren die van grote invloed kunnen zijn op de creatief (hoog)begaafde leerling op school. Hoe begeleid je kinderen die zijn gericht op steeds iets nieuws uitvinden en niet op routines en automatiseren?
Marianne Rietveld poetst parels.
Mayken de Roon legt uit hoe het zit met het inschrijven van je kind op een andere school en wat je dan van school mag verwachten.
Betty Moll van Charante schrijft in haar column over waarom. Waarom? Daarom!
Floor Paulissen recenseert voor ons het boek ‘Wat is jouw talent’ van Gloria van Donge. Aan de hand van vijf cheeta’s worden de unieke eigenschappen van de vijf overexcitabilities uit de Theorie van Positieve Desintegratie van Dabrowski uitgelegd. Ook beschrijft zij haar ervaringen met de cursus ‘Basiskennis hb’ van Suzanne Buis.
Ginny de Jong schrijft een stukje over het prentenboek ‘In het bos’ van Maria Dek. Wat beleeft jouw kind in het bos?

Bij de jeugdredactie recenseert Eva voor ons twee boeken uit de Lizzy-serie van Suzanne Buis. Lizzy verhuist van Amsterdam naar een oude boerderij op het platteland. Daar is ze in eerste instantie helemaal niet blij mee.
Tim, Teun en Kirsten schrijven over hun ervaringen met afstandsonderwijs tijdens quarantaine.

Nieuwe bestuursleden stellen zich voor.

Van Koepel Hoogbegaafdheid ontvangen we een bijdrage en oproep over afstandsonderwijs. In een digitale vergadering op 10 september j.l. overlegden 25 mensen uit verschillende organisaties over dit onderwerp met het ministerie van OCW.

Blij zijn we met het gedicht ‘Hoogbegaafd’ dat Willek Herwig voor haar dochter schreef. Daar zullen andere kinderen zich vast in herkennen.

Dit en meer in onze nieuwste editie! De sluitingsdatum voor kopij voor Signaal 65 is 1 februari 2021. Heb jij of je kind iets voor ons? Stuur je bijdrage, je ervaringsverhaal, je gedicht, je weetje, je schilderij, je verhaal, je stukje over een leuk uitje, je favoriete boek, je favoriete app, je favoriete website naar:
signaal.redactie@pharosnl.nu.