Signaal 66

In deze Signaal schrijft de stagiaire van ons redactielid Mayken de Roon over corona en onderwijs: een stand van zaken. Wat valt er te zeggen na ruim een jaar met corona en veel afstandsonderwijs?
Ilse Reijgwart schetst in het derde deel van haar serie artikelen over onderpresteren, school en Jeugdzorg de in grote lijnen wat er gedaan kan worden binnen de scholen, zoals ze nu zijn.
Marianne Rietveld beschrijft hoe sociaal en emotioneel twee heel verschillende zaken zijn. Ze zouden dus niet in een adem genoemd moeten worden. Dat ze elkaar beïnvloeden is een heel ander verhaal.
Femke Hovinga beschrijft een verhaal van een 7-jarige jongen uit haar praktijk. Wat gebeurt er Levie zich kan ontwikkelen als hij wordt gezien en lesstof op zijn tempo en zijn manier kan verwerken. Versnellen kan daar een onderdeel van zijn.

Floor recenseert voor ons 2 boeken. Het Toverballenparadijs nodigt uit tot bladeren, pakken en weer even wegleggen, reflecteren, denken, een momentje rust voor jezelf. De Kleine Hoogbegaafdheid voor Dummies gaat onder andere over hoogbegaafdheid in alle leeftijdsfases, ook die van senioren.

Voor de jeugdredactie maakt Mignon een puzzel over driehoeken. In de doe-opdrachten ontdek je iets verrassends..
Joséphine vertelt over de Science YouTube kanalen die ze heeft ontdekt. En wat nou handig is, je leert meteen goed Engels te luisteren.
Story Cubes is een spel met dobbelstenen met plaatjes. Eva legt uit wat je er allemaal mee kunt doen. Je kunt er ook schrijfopdrachten mee maken.
Antoinette Gerichhausen vertelt over Spaans leren. Wist je dat kinderen juist gemakkelijk een andere taal leren?

Karin van regio Tilburg schrijft in regionieuws over de Weerwolven van Wakkerdam, de online activiteit met kinderen dat heel succesvol is. In juli is er ook een.

Fabien van der Ham legt in haar stuk uit hoe je kunt filosoferen met kinderen. Hoe er interessante en boeiende gesprekken ontstaan waar gedachten alle kanten op kunnen gaan. Ik mocht haar laatste kinderboek Een Goudvis in de Zee recenseren. Over gebeurtenissen in het dagelijks leven die grote vragen en gedachten kunnen oproepen.

Babelle van ’t Hullenaar schrijft een stuk over angst bij hoogbegaafde kinderen. Aan de hand van een gratis cursus voor kinderen wordt onderzoek gedaan naar angst bij kinderen.

Heb jij of heeft jouw kind ook iets voor ons? Fijn! Stuur je bijdrage naar signaal.redactie@pharosnl.nu