Signaal 71

Of je nu gelooft dat het leven aan elkaar hangt door toevalligheden of je gelooft dat toeval niet bestaat, deze keer kwamen er een paar artikelen wondermooi samen.

Ilse start een nieuwe rubriek succesverhalen. Deze keer gaat het over een meisje dat uiteindelijk helemaal op haar plekje zit op een kleine reguliere dorpsschool. En toen paste ze wel, schrijft haar moeder. Tegelijkertijd kwam ook het verhaal van Eline binnen. Het verhaal van Tim laat zien dat als alle neuzen dezelfde kant op staan ook een hoogbegaafd kind kan floreren op een openbare basisschool.

Om die neuzen allemaal dezelfde kant op te krijgen schrijft Marianne over de vragen van de leerkracht die een versneld kind in zijn of haar groep ontvangt, kan hebben. Ze geeft antwoord op een aantal van die onzekerheden.

Lilian en Claudia gaan in op de schoolkeuze die je moet maken als je kind nog zo jong is. Hoe stelt school zich op en welke vragen kun je stellen?

Natasja en Miranda schrijven een drieluik over beelddenken. Deel een gaat over het dominantieprofiel en hoe dat bepaalt hoe jij leert en hoe jij daar in de klas last of juist voordeel van kan hebben.

Floor heeft weer twee boekrecensies voor ons. In ‘Creatief communiceren met kinderen en jongeren’ willen de auteurs inspiratie geven voor hoe je op een kindvriendelijke manier kunt communiceren. En in ‘HB positief bekeken’ wil de auteur jongeren laten onderzoeken wat hoogbegaafdheid is en wat dat wel en niet over jou als persoon zegt.

De titel ‘Intens, authentiek en vrij’ en de ondertitel ‘Hoogbegaafd in deze wereld’ geven al een goede indruk van dit inspirende en complete handboek voor ouders en professionals.

De recensie van ‘De Operapiraat’ gaat over een muzikale doeboek met 25 liedjes om mee te zingen of zelf te spelen, thuis en in de klas.

Ilka heeft een artikel over spellen die een korte speelduur hebben. Leuk om te doen als er wat minder tijd is om spellen te spelen.

Betty heeft weer een mooie column voor ons. Wat valt die appel toch dicht bij de boom.

Regio Zuid-Holland is weer volop actief. Het nieuwe regioteam stelt zich aan je voor.