Signaal 57 is naar de drukker

Binnenkort valt hij op de mat, Signaal 57.

Het thema is mis- en dubbeldiagnoses. Onze redactieleden Marianne Rietveld, Milou van Rooij – de Vries en Femke Hovinga schrijven hierover, elk vanuit hun veld van expertise. De 10 tips bij thuiszitten van Ilse Reijgwart sluit hierbij mooi aan.

We hebben een paar mooie bijdragen van leden! En daar zijn we heel blij mee.
Felice Manshanden vertelt over jezelf zijn. Wat is dat nu eigenlijk, jezelf zijn? Hoe word je jezelf? Staat nu wel zo vast wie we zijn?
Eward Moerman schrijft voor Signaal over een mooi initiatief in Rotterdam. Dit keer deel 1, hoe het allemaal begon.
Sandra Vrijsen schrijft heel openhartig over het verhaal van haar zoon en hoe passend onderwijs hier faalde. Dit keer het eerste deel van 2 delen.
En Daphne Dekker stuurde ons haar gedicht ‘Wijzer’.
Dank jullie allemaal voor jullie bijdrage!

Bij de jeugdredactie vertelt Sarah over haar hobby klimmen. Wat komt daar bij kijken? Hoe helpt het je grenzen te verleggen?
Lucas zorgt voor de vrolijke noot met zijn stripje.
En onze reizende reporters Lars en Nick nemen ons weer mee op hun wereldreis, dit keer over China en Vietnam. Hun ouders vertellen iets over: hoe doe je dat nou, op wereldreis met kinderen. Volg hen op www.hekiepower.nl!

De redactie wenst je veel leesplezier en natuurlijk een heel fijne zomervakantie!

De volgende uiterste inzenddatum is 1 oktober 2018. Heb je een bijdrage voor ons? Dat kan zijn in de vorm van een ervaringsverhaal al dan niet anoniem, een gedicht, een informatief stuk vanuit je expertise en/of ervaring. We horen heel graag van je! En ook van kinderen en jongeren. Iedere vorm van bijdrage van hen is van harte welkom; een verslag van de vakantie, een stuk over een hobby, goed boek, spectaculair of gewoon interessant uitje, een overpeinzing, een interview met de juf of opa of de buren, een tekening of schilderij, een gedicht, of vertel over je favoriete game, app of website!

Het thema voor de volgende keer is nogmaals mis-en dubbeldiagnoses. Maar andere bijdragen zijn ook meer dan welkom.

Stuur je bijdrage naar signaal.redactie@pharosnl.nu

 

Deadline Signaal 57 is 1 juni 2018

De volgende editie van Signaal, nummer 57, heeft als thema ‘Mis- en dubbele diagnoses’.
Heb je een bijdrage voor dit thema? Of wil je graag een ervaringsverhaal al dan niet anoniem vertellen? Of heb je misschien iets voor de rubriek ‘trots op..’?
Dan zien we je bijdrage heel graag tegemoet op:

signaal.redactie@pharosnl.nu. 

Ook als je een interessante stuk voor ons hebt dat niet direct aan het thema is gerelateerd, horen we graag van je.

Voor de jeugdredactie gelden geen thema’s. We hebben een heel leuk team van auteurs bij de jeugdredactie maar we blijven openstaan voor bijdragen van andere kinderen en jongeren. Dat kan van alles zijn: een mooi gedicht, een verhaal, een mooi schilderij of tekening, een interview, een recept, een verhaal over je hobby of over je huisdier of over een interessant beroep, een stuk over je favoriete spel of game, een favoriete website of app, wat je later wil gaan doen, we vinden heel veel leuk.

Stuur je bijdrage naar bovenstaand e-mailadres. We horen graag van je. Bedankt alvast.

Alsjeblieft, een gratis OPP voor jouw kind

Ik heb mijn stukjes over ‘creatief begaafden’ uit de vorige Signaals samengevat in een OPP: dat is de afkorting voor ontwikkelingsperspectiefplan. Cadeautje voor eenieder die er wat aan heeft!
Het OPP is de vervanger van het vroegere handelingsplan. Een OPP is een document dat een centrale plaats inneemt binnen Passend Onderwijs. Op de website van Passend Onderwijs is er een hele pagina aan gewijd. Onder andere staat daar: ‘voor elke leerling in het regulier onderwijs die extra ondersteuning nodig heeft, moet het bevoegd gezag een ontwikkelingsperspectief vaststellen binnen 6 weken na inschrijving van de leerling.’
https://www.passendonderwijs.nl/veelgestelde-vragen/ontwikkelingsperspectief/ 

Lees meer

Kopij gezocht

 

We zijn altijd op zoek naar kopij voor Signaal, het verenigingsblad van Pharos, en voor de website.

Voor onze rubriek ‘SignaalVerhaal’ zijn we op zoek naar ervaringsverhalen. Mensen lezen graag ervaringsverhalen. Het is fijn om te lezen dat het er bij iemand anders wellicht hetzelfde aan toegaat. De ervaringsverhalen kunnen gaan over de moeilijkere kanten van hb maar natuurlijk ook over de mooie dingen.

Ook zouden we onze rubriek ‘Trost op…’ nieuw leven inblazen. Natuurlijk zijn we allemaal trots op onze kinderen! Wil je erover vertellen, wij lezen er graag over.

Dan zijn we ook altijd op zoek naar meer informatieve stukken. Dus heb jij iets te vertellen dat andere ouders van hoogbegaafde kinderen graag zouden lezen, of misschien juist iets voor kinderen of jongeren, laat het ons weten. Het kan themagerelateerd zijn maar het kan ook over iets anders gaan.

Bovendien horen wij graag over interessante websites, handige apps, fijne uitjes, huis-tuin-en-keukenactiviteiten en toffe spellen en games.

Kijk voor kopij voor de jeugdredactie bij de oproep bij de jeugdredactie, daar vind je inspiratie.

Heb je wat voor ons, mail dan naar signaal.redactie@pharosnl.nu.

Signaal 56 op de mat!

Een greep uit de inhoud:

Een tipje van de feestsluier wordt opgelicht door het landelijk bestuur, lees op pagina 44/45 meer hierover! Zet 26 mei vast in de agenda.

We volgen een gezin met 3 kinderen die alles achter zich liet om een wereldreis te maken. In deze Signaal staat het verhaal van wat daaraan vooraf ging. Lars(11) en Nick(8), de oudste 2 kinderen, doen verslag van het eerste deel van de reis en we hopen nog veel van hen te horen als reizende reporters in de volgende Signaals.

Benjamin (17) is hoogbegaafd en is een thuiszitter. Zijn verhaal wordt verteld door Edith Hazelzet.

Lucas(10) interviewt de 4-jarige Tom die een boek schreef over hoe het is om hoogbegaafd te zijn. En het is een bijzonder interview geworden, dank jullie wel, jongens!

En ben je nieuwsgierig naar hoe het is op om Pharoskamp te gaan, lees dan het stuk van Sarah(10)!

Ilse Reijgwart schrijft over ‘onderpresteren en respect’ en ze heeft een cadeautje voor iedereen die er wat aan heeft.

En Marianne Rietveld vertelt over een hoogsensitief meisje en hoe de antwoorden in haarzelf te vinden zijn als de juiste vragen worden gesteld, je eigen Wikipedia van binnen.

En meer..