Kopij gezocht

We zijn altijd op zoek naar kopij voor Signaal, het verenigingsblad van Pharos, en voor de website.

Voor onze rubriek ‘SignaalVerhaal’ zijn we op zoek naar ervaringsverhalen. Mensen lezen graag ervaringsverhalen. Het is fijn om te lezen dat het er bij iemand anders wellicht hetzelfde aan toegaat. De ervaringsverhalen kunnen gaan over de moeilijkere kanten van hb maar natuurlijk ook over de mooie dingen.

Ook zouden we onze rubriek ‘Trost op…’ nieuw leven in willen blazen. Natuurlijk zijn we allemaal trots op onze kinderen! Wil je erover vertellen, wij lezen er graag over.

Dan zijn we ook altijd op zoek naar meer informatieve stukken. Dus heb jij iets te vertellen dat andere ouders van hoogbegaafde kinderen graag zouden lezen, of misschien juist iets voor kinderen of jongeren, laat het ons weten. Het kan themagerelateerd zijn maar het kan ook over iets anders gaan.

Bovendien horen wij graag over interessante websites, handige apps, fijne uitjes, huis-tuin-en-keukenactiviteiten en toffe spellen en games.

Kijk voor kopij voor de jeugdredactie bij de oproep bij de jeugdredactie, daar vind je inspiratie.

Heb je wat voor ons, mail dan naar signaal.redactie@pharosnl.nu.

Signaal 58

In deze Signaal

Het thema is wederom mis- en dubbeldiagnoses. Marianne Rietveld schrijft een brief aan iedereen die met hoogbegaafde kinderen te maken heeft. De brief kun je hier downloaden. Femke Hovinga schrijft over James T. Webb en Milou de Rooij- de Vries schrijft over auditieve verwerkingsproblemen. Ilse Reijgwart zet de zin en onzin van maakwerk op een rijtje.

Eward Moerman schrijft het tweede deel over een mooi initiatief in Rotterdam.
Sandra Vrijsen schrijft verder in het tweede deel over het verhaal van haar zoon en hoe passend onderwijs hier faalde.
Dank jullie allemaal weer voor jullie bijdrage!

Bij de jeugdredactie vertelt Sarah over de YouTuber MeisjeDjamila. Wie is zij?
Lucas beschrijft een dag bij Intermezzo, de plusklas waar hij naar toegaat. Hij besluit met een interview met de 2 docenten.
Josephine Weisscher schrijft over haar sport schermen, één van de oudste sporten ter wereld!
Onze reizende reporters Lars en Nick nemen ons weer mee op hun wereldreis. Volg hen op www.hekiepower.nl!
En nog een reisverhaal dit keer. Ons jeugdredactielid Niels ging naar Noorwegen. Daar is zoveel over te vertellen dat hij dit in 2 delen doet. De volgende keer meer dus.

De redactie wenst je veel leesplezier en heerlijke decembermaand!

De volgende uiterste inzenddatum is 1 februari 2019. Heb je een bijdrage voor ons? Dat kan zijn in de vorm van een ervaringsverhaal al dan niet anoniem, een gedicht, een informatief stuk vanuit je expertise en/of ervaring. We horen heel graag van je! En ook van kinderen en jongeren. Iedere vorm van bijdrage van hen is van harte welkom; een verslag van de vakantie, een stuk over een hobby, goed boek, spectaculair of gewoon interessant uitje, een overpeinzing, een interview met de juf of opa of de buren, een tekening of schilderij, een gedicht, of vertel over je favoriete game, app of website!

Stuur je bijdrage naar signaal.redactie@pharosnl.nu

Jeugdredactie


Heb je een bijdrage voor Signaal? Wil je graag een ervaringsverhaal al dan niet anoniem vertellen? Of heb je misschien iets voor de rubriek ‘trots op..’?
Dan zien we je bijdrage heel graag tegemoet op: signaal.redactie@pharosnl.nu. 

We hebben een heel leuk team van auteurs bij de jeugdredactie maar we blijven openstaan voor bijdragen van andere kinderen en jongeren. Dat kan van alles zijn: een mooi gedicht, een verhaal, een mooi schilderij of tekening, een interview, een recept, een verhaal over je hobby of over je huisdier of over een interessant beroep, een stuk over je favoriete spel of game, een favoriete website of app, wat je later wil gaan doen, we vinden heel veel leuk.

Stuur je bijdrage naar bovenstaand e-mailadres. We horen graag van je. Bedankt alvast.