In Signaal 61

Intens. Intens leven, intens beleven, intens uiten. Het levert grote hoogtes en diepe dalen op. Het maakt het kind anders dan veel andere kinderen. Deze en de komende Signaal(s) gaan over intensiteit, over de positieve en de minder positieve kanten hiervan.

Deze Signaal gaat over de lastigste kanten van het intens beleven. Want waar alles intens wordt beleefd, geldt dat natuurlijk ook voor bijvoorbeeld angst. Het is een Signaal geworden die deze, soms heel zware of heftige, onderwerpen bespreekbaar wil maken.
Marianne Rietveld schrijft over emotionele blauwe plekken. Ook emotioneel kun je blauwe plekken oplopen en ze kunnen flink zeer (blijven) doen.
Femke Hovinga beschrijft angst bij hoogbegaafde kinderen. Jonge kinderen kunnen al heel angstig zijn, wat kun je als ouder/verzorger doen?
Babette Suijs schrijft voor ons een stuk over het meest intense onderwerp. Hoe ga je als ouder ermee om als je kind het leven niet leefbaar acht?
De column van Betty Moll van Charante gaat over emmertjes die snel vullen en soms zo makkelijk overlopen.

Voor deze Signaal hebben we ook de luxe van een flink aantal recensies!
Floor Paulissen en Tamara Bardega schrijven recensies over twee boeken en de ZijnsWijzers.
Bij de jeugdredactie maakt Sarah een boekenlijst met vier boeken en Josephine recenseert twee jeugdboeken.

Ook voor de jeugdredactie beschrijft Lucas zijn eerste schooldag op de middelbare, een spannende, volle en toch ook leuke dag!
Mignon Engel van Vierkant voor Wiskunde heeft voor ons 2 bijzondere doolhoven gemaakt. Het is even goed kijken en dan o zo leuk. Heb je de smaak te pakken? Dan kun je online verder spelen.
Jonna vervolgt haar reis met School at Sea.

Het thema voor de volgende Signaal is humor. Ook hiervoor zoeken we stukken van onze leden. Heb jij of je kind iets voor ons? Mail het naar de redactie: signaal.redactie@pharosnl.nu.

Kopij gezocht

We zijn altijd op zoek naar kopij voor Signaal, het verenigingsblad van Pharos, en voor de website.

Voor onze rubriek ‘SignaalVerhaal’ zijn we op zoek naar ervaringsverhalen. Mensen lezen graag ervaringsverhalen. Het is fijn om te lezen dat het er bij iemand anders wellicht hetzelfde aan toegaat. De ervaringsverhalen kunnen gaan over de moeilijkere kanten van hb maar natuurlijk ook over de mooie dingen.

Ook zouden we onze rubriek ‘Trost op…’ nieuw leven in willen blazen. Natuurlijk zijn we allemaal trots op onze kinderen! Wil je erover vertellen, wij lezen er graag over.

Dan zijn we ook altijd op zoek naar meer informatieve stukken. Dus heb jij iets te vertellen dat andere ouders van hoogbegaafde kinderen graag zouden lezen, of misschien juist iets voor kinderen of jongeren, laat het ons weten. Het kan themagerelateerd zijn maar het kan ook over iets anders gaan.

Bovendien horen wij graag over interessante websites, handige apps, fijne uitjes, huis-tuin-en-keukenactiviteiten en toffe spellen en games.

Kijk voor kopij voor de jeugdredactie bij de oproep bij de jeugdredactie, daar vind je inspiratie.

Heb je wat voor ons, mail dan naar signaal.redactie@pharosnl.nu.

Jonna at Sea

Jaarlijks sponsort Pharos een kind of jongere met een mooi plan. Jonna Meesters had zo’n mooi plan. Zij is met School at Sea de Atlantische Oceaan overgestoken. Voor meer informatie over het sponsorbeleid van Pharos, neem contact op met het secretariaat: secretariaat@pharosnl.nu.

Jonna at Sea

Laten we gaan varen
dagen, maanden, jaren
laten we gaan zeilen
mijlen,
ver weg
laten we de wind volgen
samen met de golven
laten we gaan leren
over de oceaan in al haar sferen
laten we het avontuur beleven
en een heel nieuw leven
ervaren…

In Signaal 61 vertel ik over o.a. St. Lucia en Curaçao. Hier vertel ik over de eigen reis op het vasteland van Panama..

Lees meer

Jeugdredactie


Heb je een bijdrage voor Signaal? Wil je graag een ervaringsverhaal al dan niet anoniem vertellen? Of heb je misschien iets voor de rubriek ‘trots op..’?
Dan zien we je bijdrage heel graag tegemoet op: signaal.redactie@pharosnl.nu. 

We hebben een heel leuk team van auteurs bij de jeugdredactie maar we blijven openstaan voor bijdragen van andere kinderen en jongeren. Dat kan van alles zijn: een mooi gedicht, een verhaal, een mooi schilderij of tekening, een interview, een recept, een verhaal over je hobby of over je huisdier of over een interessant beroep, een stuk over je favoriete spel of game, een favoriete website of app, wat je later wil gaan doen, we vinden heel veel leuk.

Stuur je bijdrage naar bovenstaand e-mailadres. We horen graag van je. Bedankt alvast.