Oproep lezen!

foto: Gaelle Marcel via Unsplash

Leeshoek
We willen graag een leeshoek inrichten op de website. In Signaal 62 staat een stuk over lezen met een oproep om jullie verhalen over lezen, artikelen over lezen en boektitels in te sturen.

Uitgangspunt is de leeslijst dat kortgeleden gelukkig weer digitaal in ons bezit kwam van twee Friese vrijwilligers die dit jarenlang bijhielden. De lijst zal worden gepubliceerd.

Vijf jaar geleden was er ook een leesoproep waar een Signaal over is gemaakt. Er kwamen toen veel reacties binnen. De resultaten hiervan zullen ook terug te vinden zijn in de leeshoek.

Nu willen we graag de boekenlijst actualiseren en aanvullen. Vertel ons waar je kind van houdt. Is er een genre waar je kind het meest van houdt? Welke boektitels worden verslonden? Wat lees je voor? Vertel je verhaal of stuur je boektitels naar secretariaat@pharosnl.nu.

Kopij gezocht

We zijn altijd op zoek naar kopij voor Signaal, het verenigingsblad van Pharos, en voor de website.

Voor onze rubriek ‘SignaalVerhaal’ zijn we op zoek naar ervaringsverhalen. Mensen vinden graag herkenning en ook kan een ervaringsverhaal tot steun zijn. De ervaringsverhalen kunnen gaan over de moeilijkere kanten van hb maar zeker ook over de mooie dingen.

Ook zouden we onze rubriek ‘Trost op…’ nieuw leven in willen blazen. Natuurlijk zijn we allemaal trots op onze kinderen! Wil je erover vertellen, wij lezen er graag over.

Dan zijn we ook altijd op zoek naar meer informatieve stukken. Dus heb jij iets te vertellen dat andere ouders van hoogbegaafde kinderen graag zouden lezen, of misschien juist iets voor kinderen of jongeren, laat het ons weten. Het kan themagerelateerd zijn maar het kan ook over iets anders gaan.

Bovendien horen wij graag over interessante websites, handige apps, fijne uitjes, huis-tuin-en-keukenactiviteiten en toffe spellen en games.

Kijk voor kopij voor de jeugdredactie bij de oproep bij de jeugdredactie, daar vind je inspiratie.

Heb je wat voor ons, mail dan naar signaal.redactie@pharosnl.nu.

In Signaal 62

Met humor kunnen dingen worden opgelost, worden verzacht, in het juiste of een ander perspectief worden geplaatst, worden uitgelegd. Humor maakt aan het lachen, klaart de lucht, reikt de hand. Kortom, humor is onmisbaar en humor is fijn.

Humor komt in allerlei vormen. Niet iedereen heeft dezelfde soort humor. Marianne schrijft een artikel naar aanleiding van een online oproep naar de humor van onze kinderen, gekoppeld aan talenten en eigenschappen, doorspekt met talloze citaten uit het onderzoekje. Betty geeft een komische draai aan haar column, want over humor schrijven terwijl je ziek bent.. is een uitdaging. De boekenpagina bevat 3 boeken die humoristisch geschreven zijn.

Floor recenseert maar liefst twee boeken dit keer. ‘Denkgeheimen’ van Sven Graumans blijkt een erg leuk boek voor onze kinderen te zijn. En voor wie meer wil weten over het tienerbrein leest in de recensie van ‘Geheimen van het tienerbrein’ van Sarah-Jayne Blakemore meer hierover. De ondertitel ‘hoe we onszelf uitvinden’ maakt nieuwsgierig.

Bij de jeugdredactie schreef Joséphine over luchtvervuiling. Wat zorgt nu eigenlijk voor luchtvervuiling? Lucas heeft een handig lijstje met tips over het plannen van huiswerk gemaakt! Jonna vertelt in haar laatste verslag voor Signaal over het laatste deel van haar reis met School at Sea. En weet jij de antwoorden op Mignons puzzels?

Doe je mee? Pharos bestaat voor en door ouders van hoogbegaafde kinderen. Het werk wordt gedaan door mensen die hier tijd voor vrijmaken in hun drukke bestaan. We kunnen alleen dankzij mensen als deze activiteiten organiseren, een bestuur vormen, Signaal maken, de telefoon opnemen, kampen organiseren, in informatie voorzien en een vuist maken.

Voor Signaal blijven we op zoek naar kopij. Bij de jeugdredactie is weer plek voor nieuwe redactieleden. Ouders, laten jullie je kinderen de oproep verderop in Signaal lezen?
Eenmalige bijdrages van kinderen, jongeren én volwassenen zijn ook altijd zeer welkom. We zien jullie reactie graag op onderstaand e-mailadres.

Het thema voor de volgende Signaal is lezen. Hiervoor zoeken we artikelen en ervaringsverhalen over (leren) lezen. Heb jij of je kind iets voor ons? Mail het naar de redactie: signaal.redactie@pharosnl.nu.

Jeugdredactie


Heb je een bijdrage voor Signaal? Wil je graag een ervaringsverhaal al dan niet anoniem vertellen? Of heb je misschien iets voor de rubriek ‘trots op..’?
Dan zien we je bijdrage heel graag tegemoet op: signaal.redactie@pharosnl.nu. 

We hebben een heel leuk team van auteurs bij de jeugdredactie maar zoeken nog versterking.

We zijn altijd geïnteresseerd in (eenmalige)  bijdragen van andere kinderen en jongeren. Dat kan van alles zijn: een mooi gedicht, een verhaal, een mooi schilderij of tekening, een interview, een recept, een verhaal over je hobby of over je huisdier of over een interessant beroep, een stuk over je favoriete spel of game, een favoriete website of app, wat je later wil gaan doen, we vinden heel veel leuk: https://pharosnl.nl/signaal/jeugdredactie/

Stuur je bijdrage naar bovenstaand e-mailadres. We horen graag van je. Bedankt alvast.