Informatie voor kinderen

Hier vind je een paar leuke wetenswaardigheden en een filmpje. Heb je zelf ook leuke informatie, waarvan je denkt dat het leuk is om op deze site te zetten zodat andere kinderen het ook kunnen lezen? Stuur jouw informatie dan naar ons (klik hier).

Diary of a Scared Minecraft Creeper, het hele verhaal

 

Dag 1

Ik ben een Creeper. Dat is dat. Ik heb geen huis, alleen een paar bomen als beschutting. Ik woonde hier eerst niet. Er was namelijk een speler die mij mijn grot heeft uitgejaagd. Ik ben nog steeds boos op hem. Ik ben niet ontploft, dat vond ik te riskant. Anders zouden mijn familie en ik nu dood zijn.

 

Ik wandelde vandaag door het bos. Mijn vriend de Spin was daar. Hij had een huis, namelijk een verlaten huis van een speler. Alleen kreeg ik het gevoel dat er toch nog iemand was, in Spin z’n huis. Misschien gewoon een vleermuis onder de grond…

Maar toen zag ik een naamkaartje met daarop : The zombiekiller. Oh-oh…

Lees meer

Verwarrende puzzelproblemen

Puzzel 1
Meneer Wildernis heeft in zijn achtertuin een kleine dierentuin aangelegd. Hij heeft alleen nog maar tijgers, olifanten en ijsberen. Op 13 na zijn alle dieren ijsberen. Op 18 na zijn alle dieren olifanten. Op 29 na zijn alle dieren tijgers. Hoeveel tijgers, olifanten en ijsberen heeft meneer Wildernis? Lees meer

Kijk eens met andere ogen

Onderstaand filmpje is van de Japanse onderwijsdienst. De opdracht van de lerares is: Maak een mooie tekening van dat waar je aan denkt. Het jongetje begint te krassen, omdat niemand weet wat hij denkt, worden mensen bezorgd. Er worden zelfs profesionals bij gehaald om te observeren wat hem mankeert. Hoe kan je een kind  aanmoedigen? Het is simpel, gebruik je fantasie.

Weetjes

Wist je dat:

  • Je hersenen verbruiken 20% van je energie.
  • Als je je hersenen aan zou kunnen raken voelen ze als een zachtgekookt ei.
  • Je hersenen bestaan voor 80% uit water.
  • Voordat een baby wordt geboren, groeien zijn hersenen met een snelheid van 2000 cellen per seconde!!
  • Na je vijfentwintigste verjaardag beginnen er al hersencellen af te sterven. Per dag wel zo’n 12.000.
  • Weet je hoeveel er dat per jaar zijn?
  • Veel hè? Maar dat is niet erg. Zelfs als je heel erg oud wordt heb je nog altijd 98 procent van je cellen over!