Informatie voor kinderen

 

Wij willen deze pagina graag vullen met leuke dingen voor en door kinderen.

Heb je zelf ook leuke informatie, waarvan je denkt dat het leuk is om op deze site te zetten zodat andere kinderen het ook kunnen lezen? Misschien heb je ergens een filmpje over gemaakt? Of heb je een spreekbeurt of presentatie gehouden over hoogbegaafdheid.Stuur jouw informatie naar ons, (klik hier).  

Space 4 Kids

Website met nieuws, foto’s en achtergrondartikelen over ruimtevaart en sterrenkunde met een speciale kinderpagina. Deze vind je hier.

Jonna at Sea

Jaarlijks sponsort Pharos een kind of jongere met een mooi plan. Jonna Meesters had zo’n mooi plan. Zij is met School at Sea de Atlantische Oceaan overgestoken. Voor meer informatie over het sponsorbeleid van Pharos, neem contact op met het secretariaat: secretariaat@pharosnl.nu.

Jonna at Sea

Laten we gaan varen
dagen, maanden, jaren
laten we gaan zeilen
mijlen,
ver weg
laten we de wind volgen
samen met de golven
laten we gaan leren
over de oceaan in al haar sferen
laten we het avontuur beleven
en een heel nieuw leven
ervaren…

In Signaal 61 vertel ik over o.a. St. Lucia en Curaçao. Hier vertel ik over de eigen reis op het vasteland van Panama..

Lees meer

Hoe word ik mezelf – Felice Manshanden

Lieve Jij, dit gaat over worden wie je bent. Dat kan best ingewikkeld zijn want hoe weet je nou wie je bent? Of wie je zou moeten zijn? Er staat nergens wat je moet doen om jezelf te worden. En wat is dat eigenlijk; je zelf?

Veel mensen vinden dat het erg belangrijk is om jezelf te zijn. Dan bedoelen ze dat je moet doen hoe het goed voelt voor jou in plaats van wat anderen willen. Voor een mens is dat best moeilijk want we willen er ook allemaal bij horen. Daarom zijn de mensen zo ver gekomen als we nu zijn. Als we alles liever zelf en alleen hadden gedaan, lagen we nu bij de dino’s onder de grond. Maar dat is niet zo omdat we ons hebben leren aanpassen. Aan andere mensen en aan wat de omgeving van ons vraagt. Dat was heel hard nodig om te overleven. En dus hebben mensen nu vaak lef en moed nodig om ‘zichzelf’ te kunnen zijn. Want daarmee ben je juist anders dan andere mensen.

Een beroepsdenker zei ooit eens: “Ik denk, dus ik ben”, waarmee hij bedoelde dat je weet dat je bestaat omdat je er over kan nadenken. Maar wat als je niet kan nadenken of kan bedenken dat je denkt? Besta je dan niet? Een baby bestaat ook en heeft een naam, net als jij. Ook al kan die baby nog niet bewust nadenken. Je denkt misschien dat je geboren bent als jezelf en dat je dus altijd zo bent en blijft? In je hersenen zit een stukje hersen dat denkt over jezelf en over dat je bestaat. In dat stukje worden allerlei ideetjes gestopt over wie je denkt dat je bent.

 

Lees meer

Diary of a Scared Minecraft Creeper, het hele verhaal – Tristan

Tristan van Wierst schreef een spannend Minecraftverhaal. Het eerste stuk werd in Signaal gepubliceerd. Hieronder staat het hele verhaal.

Dag 1

Ik ben een Creeper. Dat is dat. Ik heb geen huis, alleen een paar bomen als beschutting. Ik woonde hier eerst niet. Er was namelijk een speler die mij mijn grot heeft uitgejaagd. Ik ben nog steeds boos op hem. Ik ben niet ontploft, dat vond ik te riskant. Anders zouden mijn familie en ik nu dood zijn.

 

Ik wandelde vandaag door het bos. Mijn vriend de Spin was daar. Hij had een huis, namelijk een verlaten huis van een speler. Alleen kreeg ik het gevoel dat er toch nog iemand was, in Spin z’n huis. Misschien gewoon een vleermuis onder de grond…

Maar toen zag ik een naamkaartje met daarop : The zombiekiller. Oh-oh…

Lees meer

Kijk eens met andere ogen

Onderstaand filmpje is van de Japanse onderwijsdienst. De opdracht van de lerares is: Maak een mooie tekening van dat waar je aan denkt. Het jongetje begint te krassen, omdat niemand weet wat hij denkt, worden mensen bezorgd. Er worden zelfs profesionals bij gehaald om te observeren wat hem mankeert. Hoe kan je een kind  aanmoedigen? Het is simpel, gebruik je fantasie.

Weetjes

Wist je dat:

  • Je hersenen verbruiken 20% van je energie.
  • Als je je hersenen aan zou kunnen raken voelen ze als een zachtgekookt ei.
  • Je hersenen bestaan voor 80% uit water.
  • Voordat een baby wordt geboren, groeien zijn hersenen met een snelheid van 2000 cellen per seconde!!
  • Na je vijfentwintigste verjaardag beginnen er al hersencellen af te sterven. Per dag wel zo’n 12.000.
  • Weet je hoeveel er dat per jaar zijn?
  • Veel hè? Maar dat is niet erg. Zelfs als je heel erg oud wordt heb je nog altijd 98 procent van je cellen over!