Staat van de Ouder 2022

Ieder jaar onderzoekt Ouders & Onderwijs hoe ouders denken over het onderwijs in Nederland. De resultaten worden in april openbaar gemaakt in een (online) rapportage: De Staat van de Ouder.

De Staat van de Ouder 2022: Naar het voortgezet onderwijs

Alle ouders en leerlingen krijgen ermee te maken. De overstap van basis- naar voortgezet onderwijs. Het is een moment, waarop ouders en hun kinderen tegen praktische vragen en problemen aanlopen. Ouders & Onderwijs vroeg ouders naar hun mening. En wat blijkt? Er is nog behoorlijk wat te verbeteren als het gaat om het schooladvies en de eindtoets. Daarnaast ervaren veel ouders dat er te weinig keuze is voor de middelbare school. Tot slot zijn ze geen voorstander van driejarige brede brugklassen, waarin kinderen samenkomen die op alle verschillende niveaus les krijgen. Meer lees je in het rapport De Staat van de Ouder 2022.

lees de online versie of download de pdf hier!

Wat vinden ouders van het onderwijs?

Ouders praten écht mee

Met het Landelijk Ouderpanel brengt Ouders & Onderwijs de mening en ervaringen van ouders over het huidige onderwijs in kaart. De resultaten nemen we mee in gesprekken en contacten met professionals, overheid en politiek. En ze verbeteren de beschikbare informatie over opvoeden en onderwijs. Ze zijn dan ook erg benieuwd welke vragen je als ouders hebt en welke overige informatie belangrijk voor je is. Het Landelijk Ouderpanel is een initiatief van Ouders & Onderwijs.

Meld u aan!

Heb je kinderen en wil je meepraten? Of wil je weten welke vragen, ervaringen en meningen andere ouders hebben over opvoeden en onderwijs? Dan ben je bij het Landelijk Ouderpanel aan het juiste adres. De onderzoeken zijn online, afgestemd op je persoonlijke situatie en makkelijk en snel in te vullen.

Meer informatie of meld je hier aan