Signaal 65

Deze Signaal gaat over verbinding. Tijdens deze pandemie is verbinding meer dan ooit van belang, we zullen er met elkaar uit moeten komen. Ook kan verbinding wat letterlijker worden genomen en daar heeft Lucaseen tekening over gemaakt. Het afstandsonderwijs en alle vormen van online meetings hebben ook weleens ‘verbinding verbroken’ tot gevolg!

Betty schrijft haar column over de verbinding met jezelf.

Mayken schrijft over het combineren van (thuis)werk en het vormgeven van afstandsonderwijs aan je kinderen. En hoe zit het eigenlijk met privacy?

In verbinding blijven met je kind, daar schrijft Marianne over. Wat kun je zoal doen als de gemoederen oververhit raken?

Femke heeft goed nieuws, de nieuwe IQ-test KIQT+ is een feit. Lees in haar stuk hoe de test tot stand kwam en waarom.

Ilse heeft tien tips over het leren van zinnen. Het blijkt voor veel scholieren een struikelblok en er wordt over het algemeen niet apart les in gegeven.

Eva heeft tien mooie doe-tips bedacht voor als je thuis moet blijven. Het leuke is, als je niet meer thuis hoeft te blijven, zijn het nog steeds leuke dingen om te doen!

Joséphine heeft 2 boekrecensies voor ons gemaakt. Ze heeft een boek van een uitgeverij ontvangen en gerecenseerd en ze vertelt over haar favoriete boek.

In het eerste deel van Emma’s verhaal maken we kennis met Kitty en Coco.

In zijn artikel schrijft Willem Wind over het topdown onderwijs. Het artikel werd eerder elders gepubliceerd.

Veel leesplezier!