Signaal 68

Floor Heeft voor ons twee boeken gerecenseerd. De titel van het ene boek spreekt voor zich: Bijna alles wat je moet weten over psychologie van kinderen en jongeren. Zebra is een prentenboek dat gaat over verdriet, vriendschap en mogen zijn wie je bent. Dit kleurrijke prentenboek is waardevol in het bespreekbaar maken van gevoelens van depressie en somberheid.

De tekening van Betty Moll van Charante gaat over dat er soms veel in de bol zit maar dat je er door de overvloed daarvan, geen woorden aan kan geven.

We gaan weer Parels poetsen met Marianne, dit keer Parels van Wijsheid.

Gewoon even een lijst maken en inplannen wanner je wat doet. Het lijkt zo makkelijk. Ilse legt uit hoe je dit kunt aanpakken op het VO.

Femke schrijft dit keer over rivaliteit bij hoogbegaafde broers en zussen. De intensiteit van de beleving kan leiden tot uitersten. Voor ouders kan dit heel pittig zijn.

In de vorige editie vertelde we al over Hoogbegaafd de podcast. Karin interviewde Kristel van Eijk. Wat heeft haar ertoe gezet om deze podcasts te gaan maken? Een openhartig interview waar velen van ons herkenning in zullen vinden.

Eva houdt een bullet journal bij. Zij schrijft daarin haar mooiste herinneringen op. Maar wat is een bullet journaal en waar kun je het nog meer voor gebruiken.

Nieuw bij de jeugdredactie: tips van Talentissimo! Dit keer heeft Marlies een mooie spelletjestip voor ons. Ken je Yinsh al?

Leonieke schrijft over het project ‘De vele gezichten van hoogbegaafdheid’ dat de Koepel Hoogbegaafdheid samen met stichting IQ+  gestart om meer aandacht te vragen voor hoogbegaafden met een bi-culturele achtergrond.

Met Lilya at Sea maken we de scheepsovername van de Thalassa mee. Het schip wordt drie dagen gezeild door de leerlingen onder leiding van kapitein Lilya!

Wat weten we over hoogbegaafde kinderen en angst? Babelle vertelt het ons.