Wat past wel? – Spirare Talent Valley

Mijn kind is hoogbegaafd en/of hoog sensitief en past niet in het onderwijssysteem. Wat past wel?

PAST NIET!
Dit horen wij helaas maar al te vaak van hoogbegaafde en/of hoog sensitieve jongeren uit het hele land. Ben jij ook klaar met thuiszitten en/of aantonen dat het niet past? Laten we vooruitkijken naar wat wel past. Stel je voor dat je kind geen probleem heeft maar een waardevol signaal afgeeft dat hij/zij behoefte heeft zich te ontwikkelen vanuit wie hij/zij is en wat bij hem/haar past. Wat dan? Waar kan je in Nederland dan heen? Je stapt vaak in een doolhof van wet- en regelgeving, (onder)zoeken, bureaucratie met procedures en professionals die wanhopig zoekende zijn in een systeem dat niet past.
PAST WEL!
Door de actie ‘Past niet!’ is het nog duidelijker geworden dat er landelijk veel vraag en noodzaak is naar een ontwikkelomgeving, zoals Spirare, die wel past, die zich al 9 jaren bewezen heeft en deze jongeren met open armen verwelkomt. Ervarings-gericht ontwikkelen met gelijkgestemden. In een rustige en veilige omgeving. Een divers en wisselend aanbod aan activiteiten. Begeleiders die naast jongeren staan, zich kunnen inleven, snel inspelen op impulsen en lef en creativiteit hebben om andere wegen te bewandelen. Oftewel ontwikkelen vanuit wie je bent en wat bij jou past.

Groningen, Roermond, Velddriel, 3 online webinars, elke keer weer hartverwarmende, schrijnende en ook daadkrachtige verhalen van ouders, jongeren, opa en oma’s, gemeenten, samenwerkingsverbanden, scholen en hulpverleners. Wat mooi om ook te horen dat er steeds meer mensen opstaan om in mogelijkheden te denken en te handelen. Laten we deze sterren niet doven maar weer laten stralen, allereerst voor zichzelf, maar ook voor hun familie en de maatschappij. Jullie mogen er zijn en zijn hard nodig! Kom voor 1 juli naar 1 van de presentaties op locatie en laten we kennis en ervaringen delen over wat wel mogelijkheden zijn, wat wel past!

9 juni Leiden
14 juni Gorinchem
14 juni Nieuwegein
15 juni Barendrecht
22 juni Maastricht

Meer informatie vind je hier.