Welkom bij de regio Tilburg

Regio Tilburg is één van de 16 regio’s van Pharos Nederland. Globaal beslaat het een gebied met hierin de steden Tilburg, Oosterhout, Waalwijk, Den Bosch en hun omgeving.

Binnen Pharos helpen ouders elkaar door het uitwisselen van ervaringen en het organiseren van bijeenkomsten voor ouders en kinderen. Hierin speelt de regio een grote rol. De vrijwilligers uit de regio’s nemen het voortouw in het organiseren van bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn zeer divers van aard. Denk hierbij aan gezinsactiviteiten, spelletjesmiddagen, kinderactiviteiten, oudercontactavonden, lezingen en kampen.

De regio Tilburg heeft op dit moment diverse activiteiten in de planning. Deze vindt u onderaan deze tekst.

Ook Pharosleden van buiten de regio Tilburg zijn van harte welkom om aan de georganiseerde activiteiten deel te nemen. Op deze regiosite houden we u op de hoogte van de activiteiten van de regio Tilburg. Alle Pharos leden uit de regio Tilburg kunnen meedoen met activiteiten van andere regio’s. Meer informatie over de activiteiten van de andere regio’s kunt u vinden, wanneer u bent ingelogd als Pharos lid. Kijkt u gerust ook eens rond wat er bij andere regio’s te doen is en geef u op als u mee wilt doen met een activiteit. Wilt u meer informatie over een specifieke activiteit dan kunt u contact opnemen met de contactpersoon van die regio. Ze staan voor u klaar om uitleg te geven over de regio en de activiteiten.

Lijkt het u ook leuk om mee te helpen met het bedenken en organiseren van activiteiten voor de kinderen en hun ouders dan kunt u contact opnemen met de regiocontactpersoon. Belangstellenden die nog geen lid zijn van Pharos adviseren wij contact op te nemen met het landelijk secretariaat.

Oudercontactavond:
Dit is een avond alleen voor ouders. Bij een bestuurslid van de regio Tilburg thuis in een informele rustige sfeer kunnen praten over onze kinderen en onszelf. We doen dit in een kleine groep, zodat iedereen aandacht kan krijgen. Indien u de behoefte heeft om uw ervaringen met ons te delen, geef dit aan ons door, door u aan te melden via de mail. De bedoeling van die avonden is een ontmoeting tot stand te brengen tussen nieuwe leden en leden die al langer van de partij zijn. Ook geïnteresseerden die nog geen lid zijn, maar dit wel overwegen zijn van harte welkom op deze avonden. Wie lid wordt van Pharos, heeft vaak al de nodige ervaringen opgedaan met zijn/haar eigen kinderen. Juist om die reden zoeken veel ouders aansluiting bij de vereniging. De oudercontactavonden bieden wellicht een aanknopingspunt om ook aan andere activiteiten van Pharos te gaan deelnemen.

Gezinsmiddag:
De naam zegt het al: een middag voor het hele gezin. In principe is iedereen welkom. Broertjes, zusjes en ouders en iedereen die nieuwsgierig is naar een middag bij Pharos. Er wordt voor de kinderen een activiteit georganiseerd, maar de sfeer is vrijblijvend. Er is ook gelegenheid om te spelen. Ouders kunnen samen koffie/thee drinken en ervaringen uitwisselen.

Kinderactiviteit:
Tijdens deze activiteit gaan we echt op stap. Het wordt een doe-, leer-, en/of ervaarmiddag voor de kinderen. Denk daarbij aan rondleidingen door een museum, een puzzeltocht, een creatieve of sportieve activiteit e.d.. Noem maar op. Deelname is afhankelijk van het aantal personen dat een te bezoeken plek aan kan.

Gezinsactiviteit:
Deze activiteit is voor het hele gezin en dan trekken we erop uit. Hierbij kunt u denken aan een bezoek aan een kasteel, een wandeling in de natuur met een gids, we bezoeken een kinderspeelparadijs of we gaan met z’n allen bijvoorbeeld schaatsen.