Welkom bij het Pharoskamp Noord-Holland

Al naar schatting 25 jaar organiseren wij de Pharoskampen in de regio Amsterdam. De kampen zijn drukbezocht door kinderen van onze leden (en incidenteel ook enkele niet-leden) uit heel Nederland.

Pharoskampen nabij Amsterdam

Vijf weekeinden per jaar organiseren wij twee kampen, een voor de middelbaar scholieren, een voor de basisscholieren. De kampen veranderen mee met de tijd maar een ding staat altijd centraal: er is geen dichtgetimmerd programma. De deelnemers bepalen zelf, samen met de leiding, de activiteiten. En natuurlijk hebben we daarvoor een enorme hoeveelheid ervaring, spellen en spullen om dat te faciliteren.

Vanaf juni 2021 zal het kamp georganiseerd worden bij Scouting Uitgeest. Deze locatie biedt zowel buiten als binnen meer ruimte dan in het fort, waar we de laatste jaren te gast waren. De combinatie van COVID-19 én het steeds grotere aantal kinderen dat dit kamp bezoekt heeft ons doen uitwijken. Daarnaast hebben we het basisschoolkamp en het voortgezet-onderwijskamp gesplitst – ieder kamp is van zaterdag tot zondag. Zo lopen de kinderen elkaar niet in de weg.

De kampen zijn voor kinderen vanaf zeven jaar (basisschool) tot grofweg een jaar of zeventien (voortgezet onderwijs). 

Op de kampen komen kinderen uit alle regio’s van Pharos.

Kinderen van niet-leden zijn een eerste keer welkom zonder lidmaatschap. Wil je nog een keer komen (en dat is gebruikelijk) dan verwachten we dat je lid wordt.