Welkom bij het Pharoskamp Noord-Holland

Al naar schatting 25 jaar organiseren wij de Pharoskampen in de regio Amsterdam. De kampen zijn drukbezocht door kinderen van onze leden (en incidenteel ook enkele niet-leden) uit heel Nederland.

Pharoskampen nabij Amsterdam

Vijf weekeinden per jaar organiseren wij twee kampen, een voor de middelbaar scholieren, een voor de basisscholieren. De kampen veranderen mee met de tijd maar een ding staat altijd centraal: er is geen dichtgetimmerd programma. De deelnemers bepalen zelf, samen met de leiding, de activiteiten. En natuurlijk hebben we daarvoor een enorme hoeveelheid ervaring, spellen en spullen om dat te faciliteren.

We zijn alweer jaren te gast op het Fort bij Penningsveer in Haarlem (dicht bij de Ikea). Dit fort behoort tot de vestingwerken van de Stelling van Amsterdam en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De mensen op het fort zijn betrokken met ons doel en ongelofelijk behulpzaam.

De kampen zijn voor kinderen vanaf zeven jaar (basisschool) tot grofweg een jaar of zestien (voortgezet onderwijs). Kinderen van zes jaar kunnen voor een dag komen.

Op de kampen komen kinderen uit alle regio’s van Pharos.

Kinderen van niet-leden zijn een eerste keer welkom zonder lidmaatschap. Wil je nog een keer komen (en dat is gebruikelijk) dan verwachten we dat je lid wordt.