Workshop Percussie en Lezing over belang ontspanning voor hoogbegaafden

Speciale studie(mid)dag met percussieworkshop en lezing over het belang van ontspanning voor hoogbegaafden. Door Aboubacar Soumah & Ina de Weert van Missie in Muziek en Hulya Celik van Stichting Wezenlijk.
 
Van 31 juli tot en met 4 augustus Midweek Ardennen voor hoogbegaafde kinderen met alle dagen percussie. Hoogbegaafdheidsexpertise aanwezig.
 
Inline afbeelding 3Inline afbeelding 1Inline afbeelding 2Inline afbeelding 4Inline afbeelding 6
 
Missie in Muziek (Aboubacar Soumah & Ina de Weert) en Hulya Celik slaan de handen in elkaar voor een unieke combinatie van een workshop waarbij de Afrikaanse percussieroots centraal staat, met een lezing over het belang van ontspannen voor hoogbegaafden. Goed idee voor bijvoorbeeld een studiemiddag of bijeenkomst. 
 
Speciaal voor hoogbegaafde kinderen organiseren wij een percussiemidweek in de Ardennen, vraag meer info bij ons aan.
 
Ieder kind is anders en neemt de wereld anders waar en verwerkt de prikkels die ze ontvangen anders. Zo is de overdracht tussen zenuwcellen bij een hoogbegaafd kind vele malen sneller, hetgeen veroorzaakt wordt door een dikkere cortex in het brein. Door deze snelle informatieoverdracht ontstaat er een andere manier van denken en beleven. Maar dat geldt zeer zeker niet alleen voor het hoogbegaafde kind. Met als gevolg bijvoorbeeld faalangst of depressie. Daarom is ontspanning heel belangrijk. Swingende ritmes en opzwepende Afrikaanse beats helpen leerlingen ontspannen. Maar niet alleen dat! Denk aan een geweldige work-out, betere coördinatie, geluksgevoelens, verbetering immuunsysteem, verbetering leerproces, beter leren samenwerken met elkaar, een positiever zelfbeeld, versterken van het analytisch denken en het opbouwen van abstractievermogen, stimuleren van creativiteit.
Hulya & Aboubacar
Inline afbeelding 5
ERVAAR HET ALS (aankomend)  DOCENT OOK ZELF!
Speciaal voor docenten organiseren wij een lezing over het belang van ontspanning en percussie door Hülya Celik, specialist in het coachen van (hoog-)begaafden, maar ook andere kinderen en genomineerde van Mensa Fonds Award 2016, gecombineerd met een percussieworkshop van Africa United, want percussie maakt gelukkig, geeft je energie en kracht. Daarnaast is percussie spelen onwijs gezond, omdat je veel positieve energie los maakt. Muziek stelt mensen in staat intense vreugde te voelen, of andere gevoelens te ervaren. Muziek brengt sterke emoties met zich mee.
Neem contact op: africaunitednederland@gmail.com OF  op 0032479922746
Extra informatie: wat het bespelen van een percussie-instrument kan opleveren:
  • Oefening – De repetitieve beweging van het bespelen van de trommel, in combinatie met uithoudingsvermogen vormen een geweldige workout. U kunt zittend of staand percussie spelen maar hoe dan ook: je handen, vingers, armen en voeten zijn voortdurend in beweging en krijgen een te gekke workout!
  • Meer coördinatie – het spelen van percussie-instrumenten helpt zowel kinderen als volwassenen met hun coördinatie en motoriek. Drummen maakt gebruik van de handen, vingers, armen en voeten. Het vereist gelijktijdige beweging en perfecte timing die de ritmische coördinatie verbetert.
  • Maakt gelukkig – tijdens het drummen maakt het lichaam o.a. endorfine, en Alpha golven aan in de hersenen, die geassocieerd worden met een algeheel gevoel van geluk en euforie. Het maken van een beat is daardoor een natuurlijke stemmingsversterker: het is spontaan en energiek. De trillingen zijn onderhoudend en leiden tot positieve energie.
  • Verbetert het immuunsysteem – Studies hebben aangetoond, dat tijdens alternatieve therapieën, waarbij de deelnemers trommelsessies deden, er hogere niveaus van natuurlijke ‘killer T-cellen’ aangemaakt werden. Deze zijn verantwoordelijk voor de strijd tegen kankercellen en andere virussen, zoals HIV. Zo krijgt uw immuunsysteem een enorme boost, waardoor je dus echt gezonder en fitter wordt door te trommelen!
  • Verlicht spanning – je kan zelf het ritme bepalen van het trommelen. Of je nu snel of langzaam wil spelen, het is aan jou. Zodra je muziek gaat maken en in het ritme van de beat komt, verplaats je je bewustzijn naar het ‘nu’. In dat moment, ben jij één met je instrument, verder hoef je even niks en heb je geen tijd meer om je zorgen te maken over andere zaken.
  • Verbeterd leerproces – De trommel is een gebruiksvriendelijk instrument dat iedereen kan bespelen. Elke soort van muziek maken is een leuke leerervaring. Het biedt een unieke leercurve met snelle resultaten, makkelijk toegankelijk voor iedereen van klein – groot, jong – oud.
  • Stimuleert creatieve zelfexpressie – Het vinden van je eigen ritme zorgt voor nieuwe perspectieven. Drumsessies met anderen versterken synchroniciteit en verbinden gelijkgestemden. Dit werkt inspirerend en brengt mensen bij elkaar voor een geweldige ervaring.
  • Op gang brengen van diepe ontspanning – er is onderzoek gepleegd naar bloedsamples waar uit tevoorschijn kwam, dat tijdens een drumsessie van een uur duidelijk te zien was dat er een verlaging had plaats gevonden van het stresshormoon in het bloed. Stress en negatieve gevoelens kunnen blokkades gaan vormen. Trommelen is actief en is een manier van zelfexpressie, waarbij je afleiding creëert en zo je hoofd en je lichaam even vrij kan maken van deze gevoelens.
  • Verbetert samenwerking- Samen percussie spelen betekent een beroep doen op elkaar. Binnen de groep heeft iedereen zijn eigen ‘muziekpartij’ dus je leert op die manier te luisteren en kijken naar, en samenwerken met anderen. Leerlingen die gedurende hun gehele schooltijd extra muzieklessen hebben gekregen, blijken over een twee maal hoger acceptatieniveau te beschikken, dan leerlingen die weinig tot geen muziekonderwijs kregen. Bij deze eerste groep blijkt men beter en makkelijker de medemens te kunnen respecteren dan bij de tweede groep. Het gezamenlijk musiceren versterkt daarbij het groepsgevoel en de discipline, evenals de sociale en emotionele vaardigheden. Bovendien leidt dit tot een positiever zelfbeeld.
  • Gevoel voor eigenwaarde en analytisch denken: Door zelf muziek te maken wordt het intelligentiequotiënt van kinderen verhoogd en vooral het abstractievermogen en het analytisch denken sterk verbeterd.